Изборник Затворити

Цврчков спортски дан

У вртићу Цврчак ЈПУ Пчелица, Ниш, организовано је спортско дружење родитеља, деце и васпитача након свакодневних размена информација, континуиране сарадње, разговора, усвајања предлога и сугестија родитеља и представника Савета родитеља.

„Цврчков спортски дан“ у складу са развојним планом вртића, окупио је велики број родитеља, који су, поред спортског умећа, показали и снагу тимског духа и указали на важност самог  учествовања и сарадње.

Васпитач руководилац вртића Цврчак, Александра Илић, каже да  смо сви свесни значаја физичке активности код деце и одраслих, али нас одрасле свакодневица често ограничава на седење и боравак у затвореном. „У нашем вртићу деца скоро свакодневно бораве на отвореном, у дворишту вртића или на спортском терену. Одлучили смо да и родитељима представимо неке од наших свакодневних доживљаја. Дружење је било успешно, деца су презадовољна, а родитељи одушевљени.“

Коментари родитеља да нису очекивали такво дружење, да треба чешће да се организују, да је баш забавно и да их враћа у период предшколсктва, показали су значај проведеног времена са децом на отвореном и сарадње са васпитачима.

Колектив вртића Цврчак је  захвалан на одазиву и учешћу, на поверењу и спортској фер игри, а пре свега на свакодневној сарадњи и великој подршци породица и околине.

„Цврчков спортски дан“ постаће традиционална спортска манифестација, а васпитачи су отворени и за све друге предлоге, јер су срећа и осмех на лицу наших малишана најбитнији.