Изборник Затворити

ДЕЧИЈА НЕДЕЉА – „Велико срце деце Србије“

У свим вртићима ЈПУ „Пчелица“ Ниш овогодишња „Дечија недеља“ обележава се под слоганом „Велико срце деце Србије“.

Деца и васпитачи су осмислили различите начине да заштите и промовишу дечија права. У свакодневним разговорима са децом, васпитачи сазнају шта све треба одрасли да ураде да им унапреде услове за безбедније и срећније одрастање.

„Дечија недеља се обележава у вртићима наше установе сваке године и посвећена је унапређивању подстицајног, здравог и безбедног окружења у којем деца могу да развијају своје потенцијале, изјавила је директорица Светлана Митић и нагласила да се на заштити и унапређењу дечијих права ради сваког дана. Сви знамо колико су деца битна и колико је њихово правилно и безбижно одрастање значајно за будућност, а одговорност за то носимо сви, подсетила је директорица Митић.

Песници, писци, глумци били су гости наших малишана са којима су причали о својим правима. Писац Русомир Арсић говорио је о томе колико су они важни, али и шта све могу да учине за своје другаре, васпитаче и породицу. Порука свих је да не треба прекидати труд и залагање да деца буду срећна и заштићена, али и да им се омогући да буду део друштвеног живота у складу са узрастом, жељама и могућностима.

Дечија недеља у фокус ставља промоцију и заштиту дечијих права бавећи се најактуелнијим темама.

Традиција обележавања „Дечије недеље“ је вишедеценијска и уређена је законом, а организује се сваке године у првој недељи октобра, под различитим слоганом.