Изборник Затворити

40 књига за 40.рођендан!

ЈПУ „Пчелица“ Ниш данас прославља још један јубилеј.

Ове године вртић „Лептирић“, један од 26 вртића, слави четрдесети рођендан!

„Дуго сам размишљала о рођенданском поклону. Одлучила сам да то буду књиге, јер се томе највише радују и деца и васпитачи. Ове године, 40 књига за 40. рођендан. Симболика и жеља да још дуго година будемо весели и лепи. Када радите са децом, све је песма и раздраганост, али и велика одговорност, јер вам је неко поверио своје највеће благо“ рекла је директорица Светлана Митић на прослави рођендана.

Вртић „Лептирић“ отворен је давне 1981.године, 23.фебруара као вртић „Христина Маркишић Тина“. Крајем деведесетих мења назив у „Лептирић“ и тада је спадао у ред најмодернијих и најуређенијих вртића у Нишу.

„Лептирић“ припада групи већих вртића ЈПУ „Пчелица“, има осам васпитних и три јаслене групе и најпространије двориште.

Овај јубиларни рођендан, обележен је у другачијим условима, због епидемиолошке ситуације.

У част 40. рођендана, васпитачи и деца свих вртићких група су организовали посебне активности у својим радним собама, а централна приредба била је за запослене и децу.

Директорица Светлана Митић је рођендански поклон уручила одговорном лицу вртића Катарини Јадрић која је обећала у име целог колектива да ће наставити да се труде да оплемењују простор за пријатан боравак деце и захвалила директорици и руководству установе што им је омогућено да своју креативност показују на делу.

Има један путић
Који води у леп вртић.
Лептирић наш је вртић
Забаван ко цртић.
Ту живе весела деца
И добре тете са наше планете.
Ту су још играчке, бајке и приче
Што деци на забаву личе.
Вртићу наш мио
40 година си напунио…
Од срца ти честитамо!!!