Изборник Затворити

ДЕЦА НИШКИХ ВРТИЋА НА ЗИМОВАЊУ У БРЗЕЋУ

Малишани Јавне предшколске установе Пчелице од 13. фебруара су на зимовању. Ове године је рекордан број нишких пчелица кренуо пут Брзећа.

„У последње три године број деце која иду на зимовање је дуплиран. Ове године се за зимовање пријавило око 800 малишана, што је највише од када се организује зимовање у нашој установи. То значи да родитељи верују својим васпитачима и да без размишљања пошаљу децу да уживају на снегу“, изјавила је директорица ЈПУ Пчелица Светлана Митић која је прву смену на шестодневно зимовање испратила 13. фебруара.

Некима је уживање на планини прво одвајање од родитеља, а некима последње дружење са васпитачима и другарима из вртића.

Зимовање 2020. године за нишке зујалице је организовано у седам смена.

Прва смена се вратила 18. фебруара препуна утисака и са питањима када ће поново на зимовање.

Програм зимовања је прилагођен узрасту и психофизичком развоју малишана.

„У току зимовања имамо школицу скијања, вежбе на отвореном, шетње стазама здравља, учење о биљном и животињском свету тог краја, објашњава директорица и истиче да су и вечерњи сати испуњени модним ревијама, маскенбалима, представама које деца реализују са својим васпитачима. Наравно да се ни рођендани не прескачу на зимовању, само што се те журке за диван дан памте цео живот. Директорица Митић је поручила родитељима да буду безбрижни јер је особље које иде са децом на зимовање посебно обучено за тај део посла, а сва деца ће, осим рекреације и учења бити и под 24-часовним здравственим надзором лекара и медицинских сестара.