Изборник Затворити

Додела уговора

130 запослених потписало је уговоре за рад на неодређено време у ЈПУ „Пчелица“ Ниш. Међу њима је 75 васпитача од којих су поједини радили и десетак година на одређено време. Јавна предшколска установа „Пчелица“ тим поводом огранизовала је свечану доделу уговора. Све најбоље у даљем раду и честитке у име установе, запосленима су пожелели малишани из вртића „Бамби“ који су песмом и игром показали колико им значе васпитачи.

На церемонији уручења уговора запосленима се обратила директорица установе Светлана Митић.

„Данас је велики дан за нашу установу. Међу овим људима овде су и запослени који су око 15 година радили на одређено. То су све вредни људи, спремни да учине све за дечји осмех и загрљај. Веома сам поносна и срећна колико и они. Ово је велики преокрет у раду наше установе, сада ће функционисање бити лакше.Хвала им што су били овако стрпљиви и желим им пуно успеха у даљој каријери“, завршила је обраћање директорица пре уручења уговора.

Неки од запослених су уговор добили од градоначелнице Ниша Драгане Сотировски која је у присуству градског већника Ненада Станковића присуствовала церемонији и честитала запосленима. Градоначелница је најавила отварање још неколико вртића у скорије време.

Десет година уназад у „Пчелици“ није било великог конкурса за пријем радника на неодређено радно време. Зато је ово, како су многи рекли, историјски тренутак не само за њих већ и за установу.

У име васпитача добродошлицу је колегама пожелела Марија Стојановић, одговорно лице вртића „ Бамби“. „ Нека вас не памте као нужно зло, већ као прву сигурност, првог пријатеља, са топлином око срца и сетом у души“, рекла је Марија и пожелела радни век испуњен смехом и добром енергијом.

Са њом су се сви сложили да пролеће у „Пчелици“ није могло боље да почне.