Изборник Затворити

Још једна звезда засијала је на небу нишких пчелица – вртић „БРОДИЋ“

Свечано је отворен вртић „Бродић“ у нишком насељу Брзи Брод. Ново место за учење, дружење, игру и отварање нових видика на путу одрастања за око 120 малишана. Новоизграђени вртић отворен је у присуству градоначелнице Ниша Драгане Сотировски, националне директорице Фондације Новак Ђоковић и в.д. директорице ЈПУ „Пчелица“ Светлане Митић.

„Захваљујем се свим пријатељима деце и Јавне предшколске установе „Пчелица“ који су увек ту да нам помогну да уживамо у одрастању наших најслађих суграђана и који нам помажу да заједно стварамо једнаке могућности за све малишане који имају право на предшколско образовање и васпитање.

Жеља свих нас је да сваки део града има вртић, a отварање вртића „Бродић“ је доказ да се заједничким радом Фондације Новак Ђоковић, града Ниша и установе „Пчелица“ може доћи до начина да се повећа обухват деце која ће похађати вртић и да се смањи листа чекања.

Данас је велики дан за нашу установу и град Ниш, јер смо успели да улагањем у нове просторне и људске капацитете и подизањем квалитета садржаја васпитно-образовног процеса значајно повећамо број деце обухваћене предшколским програмом.

Хвала Фондацији Новак Ђоковић, хвала граду Нишу на овим одличним условима за боравак наших малишана и за рад васпитача.“, изјавила је в.д. директорице Светлана Митић.

Маја Кремић, национална директорица Фондације Новак Ђоковић осврнула се на пројекте које ова организација организује на територији општине Медијана.

„Пресрећни смо што смо са вама у Брзом Броду. Када смо крајем прошле године започели кампању Сезона даривања, нисмо ни слутили да ћемо помоћи оволиком броју деце. Али, како то иначе бива, живот пише фантастичне приче и овај пројекат у Брзом Броду само је један у низу успешних које град Ниш и Фондација Новак Ђоковић реализују на обострано задовољство, поручила је Маја Кремић.

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски похвалила је сарадњу коју град има са Фондацијом.

Фондација и Град Ниш успешно сарађују и лако се договарамо о заједничком пројектима које желимо да реализујемо. Вртић у Брзом Броду пример је који неће остати усамљен и ми нашу сарадњу и договоре настављамо, захвалила се градоначелница и најавила отварање новог вртића.

Присутни су уживали у чаробном извођењу дечјих песама малишана ЈПУ „Пчелица“ и хора „Чаролија“ Леонтине Вукомановић.