Изборник Затворити

„Лига малих шампиона“

„Лига малих шампиона“ је други заједнички национални пројекат чији део су и вртићи ЈПУ „Пчелица“. Око три хиљаде малишана из свих нишких вртића уз помоћ васпитача, медицинских сестара васпитача и стручних сарадника надметало се у две дисциплине:

  • Буди брз и спретан (полигон са препрекама)
  • Трка на 20 000 центиметара (штафетна трка)

„Наша установа и наши малишани се увек одазову и учествују у свим акцијама. И ову лигу и такмичење чији је циљ, пре свега, психо-социјални развој детета прихватили смо са одушевљењем и изузетна нам је част што смо део националног пројекта подржаног од стране Министарства спорта“, изјавила је директорица ЈПУ „Пчелица“ Светлана Митић.

Она је нагласила да је један од приоритета васпитно образовног рада и афирмација и подстицај спорта на раном узрасту, а то показују и спортске манифестације које се реализују у установи. Недеља предшколског спорта, Спортске играрије, Спорт је важан да би био здрав и снажан, Крос РТС… уз редовне дневне спортске активности показују колико пажње се посвећује здравом начину живота, истакла је Митићева.

Према пропозицијама пројекта деца су била подељена у две категорије: старија група (5-6 година) и предшколци (6-7 година). Организатори „Лиге малих шампиона“ су Спортски савез Србије и Савез за предшколски спорт и физичко васпитање Србије уз подршку Министарства спорта.