Изборник Затворити

Малишани ЈПУ „Пчелица“ Ниш на организованом зимовању

Малишани ЈПУ „Пчелица“ Ниш боравили су на организованом  зимовању од 03. марта до 10. марта 2023. године.

Зимовање деце осмишљено је као скуп едукативних активности, пропраћених рекреативним и забавним садржајима на основу којих малишани стичу нове вештине и знања о боравку у природи у зимском периоду.

„Сваки дан током шестодневног боравка је осмишљен у складу са психофизичким развојем деце. Осим рекреације и учења деца су била под 24-часовним здравственим надзором лекара и медицинских сестара, тако да је све протекло у најбољем реду. Деца, а и васпитачи вратили су се пуни утисака и нових сазнања“, изјавила је директорица ЈПУ „Пчелица“ Светлана Митић.

Боравак је био у „Апарт хотелу Копаоник“ у Брзећу, реализован у седам група. Пут Брзећа отишло је 600 малишана из нишких вртића.

Деца су у преподневним сатима боравила на отвореном, поподневни термини били су за одмор и краће шетње, а вечери су биле испуњене журкама, маскенбалима, модним ревијама, позоришним представама и неизбежним прославама рођендана.

Дивно дружење, први скијашки кораци, уживање на планини остаће у сећањима малишана, јер је некима ово прво одвајање од родитеља, а за већину последње организовано дружење са васпитачима и другарима пре поласка у школу.

Родитељи су задовољни организацијом зимовања, јер су се деца вратила пуна утисака.