Изборник Затворити

Малишани вртића ЈПУ „Пчелица“ Ниш обележили су 15. септембар, Дан српског јединства, слободе и националне заставе (ФОТО)

Примерено њиховом узрасту и техникама којима су им васпитачи дочарали значај заставе и националног идентитета, малишани су весело махали заставама и певали химну своје земље.

„Три боје заставе наше и грб по средини, поносно нам маше. Симболи слободе, храбрости и снаге, црвена, плава, бела посебно су драге“, поручили су наши најмлађи суграђани.

Директорица ЈПУ „Пчелица“ Ниш Светлана Митић подсетила је колико се пажње поклања усађивању историјских вредности деци кроз васпитно образовни рад, тако да они од малена знају ко су, одакле потичу и шта значи држава, химна, грб, застава.

„Сви ти симболи су прелепи и за нас драгоцени, јер нас подсећају да никада не заборавимо оне који су страдали за слободу свог народа и домовине. Зато васпитачи уче децу да буду поносни на наше националне симболе и да се са поштовањем и захвалношћу сећамо наших предака“, изјавила је Светлана Митић.

Дан српског јединства, слободе и националне заставе, сећање на дан када је 1918. године пробијен Солунски фронт, први пут је на овакав начин обележен у вртићима ЈПУ „Пчелица“, јер је и прва званична прослава овог дана у Србији била 2021. године.