Изборник Затворити

Маскенбал

Деца предшколског узраста вртића Зека ЈПУ Пчелица у костимима шарених боја, посетила су војни аеродром у Медошевцу. Малишане су дочекaли пилоти, представници Војске Србије и упознали мале зеке са начином рада и функционисања аеродрома. Посебно их је одушевило узлетање авиона које су испратили громогласним смехом, циком и аплаузом. На тренутак су били и пилоти и војници. Посета аеродрому је организована у оквиру традиционалног маскенбала ЈПУ Пчелица Ниш који је, од прошле године, измештен из вртића.

„Поносна сам на васпитаче Установе, поносна на ову дивну децу која су протекле недеље допринела да Ниш буде најлепши град на планети. Шаренило боја на костимима малих пчелица, на тренутак је зауставило сваког пролазника који је одушевљено гледао у децу. Ово је круна свега онога што васпитачи раде целе године са децом у вртићима. У те костиме, у начин на који их деца носе, уткани су сати рада са њима, елементи глуме, музике, покрета, игре“, изјавила је директорица ЈПУ Пчелица Ниш Светлана Митић и истакла да су малене пчелице послале најлепшу поруку љубави, мира и пријатељства.

Обилазак војног аеродрома део је традиционалног маскенбала ЈПУ Пчелица Ниш који се од прошле године преселио из вртића. Малишани свих 26 вртића у костимима упознају свет кроз посете свим градским институцијама, предузећима, школама, општинама и паркова. Маскенбал је део Дана Установе који се различитим манифестацијама обележава крајем маја.