Изборник Затворити

MK GROUP и АИК банка донирале 25 хиљада евра вртићу „Маслачак“

Вртић „Маслачак“ у оквиру ЈПУ „Пчелица“ Ниш свечано је обележио завршетак радова који су реализовани захваљујући донацији MK GROUP и АИК банке. Компаније су у оквиру пројекта „Подршка породици“ за овај вртић издвојиле 25 хиљада евра, а за све вртиће у Србији донирале су укупно 350 хиљада евра.

Донација вртићу „Маслачак“ обухватила је комплетно сређивање фасаде, бетонирање оронулог дворишта, сређивање руинираних тераса и постављање нових ограда, као и садњу зеленила.

„До сада нисмо реновирали спољашност вртића, већ смо више улагали у његову унутрашњост. Велике терасе су веома важне за рад са малишанима, где ће васпитачи моћи да организују бројне занимљиве активности“, рекла је Светлана Митић, директор ЈПУ „Пчелица“ Ниш, изразивши захвалност компанијама донаторима.

Обележавању завршетка радова присуствовао је и Предраг Нешовић, начелник Школске управе Ниш и истакао је да овај програм подршке коју спроводе МК GROUP и АИК банка пружа помоћ и локалним самоуправама, да за најмлађе суграђане буду обезбеђени најбољи услови, како би се развијали у квалитетном и креативном окружењу.

„Уређење вртића у Србији наставак је програма „Подршка породици“ коју АИК банка годинама уназад успешно спроводи у сарадњи са МК GROUP. Посвећеност деци и породици део су нашег стратешког опредељења, јер верујемо да је улагање у образовање и добробит наших најмлађих кључ за изградњу просперитетне и инклузивне заједнице. Посебно нам је драго што смо део одрастања наших малишана у Нишу и што смо у прилици да им боравак у вртићу учинимо пријатнијим“, поручила је Елена Драшковић, руководилац Службе за комуникације АИК банке.

У наредном периоду биће обележен завршетак радова у свим вртићима у Србији који су примили донације, а до краја године укупно ће бити реконструисано више од 20 вртића у целом Адриа региону, за које су МК GROUP и АИК банка издвојиле 750 хиљада евра.