Изборник Затворити

Након проглашења ванредног стања, врата 26 вртића ЈПУ Пчелица су се затворила.

Након проглашења ванредног стања, врата 26 вртића ЈПУ Пчелица су се затворила. У њима нису малене пчелице да зује, смеју се, играју и веселе. Али, њихови васпитачи и остали запослени раде, дезинфикују и сређују вртиће и дворишта да све буде безбедно и чисто када се зујалице врате.

Директорица ЈПУ Пчелица Светлана Митић именована је за члана Градског кризног штаба и свакодневно примењује мере које се на дневном нивоу доносе на седницама града.

Мере појачане дезинфекције и хигијене и тријаже деце у нишким вртићима предузете су и пре проглашења ванредног стања. На видним местима у свим објектима ЈПУ „Пчелица“ су обавештења и препоруке надлежних епидемиолошких служби.

Нагон проглашења, у понедељак 16.03.2020. године сви вртићи су дезинфиковани, судови очишћени и спаковани, играчке, постељине и душеци на креветићима опрани и спаковани и након дезинфекције соба исте су затворене.

Испоштована је мера да мајке деце млађе од 12 година, као и запослени старији од 60 година и хронични болесници раде од куће.

Директорица Светлана Митић је ангажовала васпитаче и медицинске сестре-васпитаче за помоћ у кол центрима градских општина. Обезбеђена су четири мобилна комби возила, возачи и сервири који су достављали храну корисницима народне кухиње.

Именован је Кризни штаб на нивоу установе чији су чланови добили различита задужења.

ЈПУ “Пчелица” решила је да нашој деци време проведено код куће испуни квалитетним садржајима. С тога је родитељима од овог тренутка доступан мејл на који могу да се јаве и добију савет како да олакшају свом детету тренутну ситуацију.
На сва питања и недоумице родитеља одговараће тим компетентних људи из ЈПУ “Пчелица”.
„Циљ нам је да време које деца проведу код куће буде испуњено играма и активностима прилагођеним интересивањима и потребама сваког од њих. Наша деца су најважнија и због тога желимо да уживају у свом детињству чак и у оваквим околностима“, изјавила је директорица и додала да им малене пчелице недостају, да мисле на њих и да запослени у установи знају колико су вртићи празни без њихових осмеха и загрљаја.
Мејл на који родитељи могу писати и консултовати се са васпитачима је: malenepcelice2020@gmail.com

Процедура пријаве деце није обустављена и она се обавља преко апликације е-вртић.

Чувајмо своје здравље и поштујмо препоруке надлежних.