Изборник Затворити

„Пажљивкова смотра“ – Другопласирани предшколци из вртића „Бамби“

Победнички тим ЈПУ „Пчелица“ у познавању саобраћајних прописа Сара Цветковић, Душан Здравковић, Софија Стаменковић и Јанко Ристић освојили су друго место на регионалном такмичењу „Пажљивкова смотра“.

Другопласирани предшколци из вртића „Бамби“ надметали су се у познавању прописа о безбедности у саобраћају са екипама предшколаца и ученицима првог и другог разреда основних школа из Ниша, Крушевца, Параћина, Алексинца и Мерошине које су победиле на општинским смотрама.

“Безбедност деце у саобраћају један је од важних сегмената рада са децом на раном узрасту, а наша посвећеност томе донела је резултат који су оствариле наше мале пчелице“, изјавила је в.д. директора ЈПУ „Пчелица“ Ниш Светлана Митић. Она је додала да су сви вртићи опремљени дидактичким средствима која у знатној мери олакшавају учење саобраћајних прописа и правила.

Учеснике је у име домаћина поздравила заменица градоначелнице Града Ниша Душица Давидовић која је позвала све учеснике у саобраћају на опрезност, поштовање саобраћајних прописа и саобраћајне културе.

 „Пажљивкову смотру“ реализује Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије у сарадњи са Саветом за безбедност саобраћаја Града Ниша.

Победници регионалне смотре учествоваће на републичком такмичењу.