Изборник Затворити

Деца вртића Сунце, Цврчак и Плави чуперак, показала своје драмско умеће

У оквиру обележавања Дана Пчелица, драмско умеће синоћ су показала деца вртића Сунце, Цврчак и Плави чуперак ЈПУ Пчелица Ниш.

Препуна сала Позоришта лутака Ниш одјекивала је громогласним аплаузом којим је публика наградила талентоване мале пчелице.

„Представа Зона Замфирова вртића Плави чуперак издвојила се својим редитељским поступком. Дело је успешно сажето и прилагођено деци. Тако вешто склопљен комад, пружио је одличну могућност за сјајна редитиљеска решења. Сви елементи редитељског поступка створили су стилски уједначену и целовиту представу“, коментар је глумице Позоришта лутака Александре Павловић која је синоћ имала веома тешку улогу као председник стручног жирија. Чланови жирија су били и Светлана Митић, директор ЈПУ Пчелица Ниш и Марија Цветковић, глумица Позоришта лутака Ниш.

Коментаришући представу вртића Цврчак, Светлана Митић је рекла да је сценографија представе очарала публику и чланове жирија. „Решење сценског простора са више различитих пунктова савршено је пратило редитељска решења и глумачку игру“, нагласила је Митићева.

„Представа Поправљач играчака вртића Сунце остала је запамћена по богатим костимима у јарким бојама, који поред своје јаке визуалности, карактеришу склад и сврсисходност“, оцена је глумице Марије Цветковић.

Публика је била презадовољна, а улазницу су платили чоколадом. Све чоколаде, у договору са већницом града Ниша, Тијаном Ђорђевић Илић, намењене су деци без родитељског старања.

Публика и жири захвалили су се Пчелицама и нагласили да је било велико задовољство бити део њиховог чаробног света.