Изборник Затворити

Дечја недеља је, традиционално, и ове године обележена у свим вртићима ЈПУ „Пчелица“

Разним активностима и методама деца су показала одраслима шта и колико знају о својим правима. „Показали су да, без обзира на њихов узраст од њих може и мора много тога да се научи, а пре свега искрена емоција“, изјавила је директорица установе Светлана Митић на почетку обележавања дечје недеље.

Она је нагласила да је за подстицајно и сигурно окружење деце веома битно да сви друштвени актери раде заједно на подршци породици и да само остварењем максимума свих потенцијала може да се обезбеди атмосфера пуног поштовања дечјих права.

Ове године је Дечја недеља обележена под слоганом „Шта детету треба да расте до неба“!?

У нишким вртићима су деца са васпитачима, током дечје недеље, низом приредби, представама, маскенбалима, рецитацијама, посетама биоскопу    и другим активностима примереним узрасту слали поруку да желе да живе у подстицајном, здравом и сигурном окружењу.

Дечја недеља слави право деце, његово височанство и прилику да уживају у чаролији детињства. Прва недеља у октобру је прилика да деца покажу своје таленте, вештине и способности.

Сви васпитачи су се сложили да је битно да децу учимо хуманости од малих ногу, да знају да је другарство, поверење, толеранција и уважавање најважније што ће понети  из вртића.

Основни документ за планирање и спровођење активности током Дечје недеље је Конвенција УН о правима детета усвојена 1989.године, а програмски циљеви пројекта се из године у годину прилагођавају потребама и проблемима деце.