Изборник Затворити

Oнлајн пријава малишана

Родитељима у Нишу од 05. марта биће доступна онлајн пријава малишана, без потребе да предају било који документ предшколској установи.

ЈПУ „Пчелица“ у сарадњи са Канцеларијом за информационе технологије и електронску управу, Националним порталом е управа и надлежним министарством омогућила је родитељима да, уместо у редовима и пред шалтерима, децу уписују дигитално. 

Тим ЈПУ „Пчелица“ предвођен директорицом Светланом Митић прошао је обуку за ову услугу и омогућио да сву документацију замени један образац, а да се процес уписа поједностави.

”Ова  услуга намењена је свима којима треба минут више – родитељима малолетне деце. Нема више изостајања са посла или одустајања од обавеза и планова да би прибавили потребне папире. За пријаву ће бити потребан само рачунар и интернет веза. Неколико једноставних корака и крај процеса, пријава је завршена“, изјавила је директорица Светлана Митић.

Цео процес дигитализације уписа деце реализован је под патронатом градоначелника Ниша Дарка Булатовића, помоћника градоначелника Горана МИлосављевића и тима премијерке Анек Брнабић.

Увођењем ове услуге град је потврдио да брине о грађанима и предузима конкретне кораке како би створио модерну, ефикасну администрацију и администрацију без папира.

Систем електронске пријаве међусобно повезује све државне институције.

Родитељима је ова услуга доступна и преко мобилног телефона.