Изборник Затворити

Оперска дива Драгана Молес певала је арије за децу из вртића ЈПУ Пчелица, Петар Пан.

Малишани су уживали слушајући арије из познатих цртаћа, певали заједно са дивом и приредили јој, како је она истакла, концерт за памћење.

Васпитање и развијање правих вредности код деце императив је рада Јавне предшколске установе Пчелица Ниш. Након презентовања драмских, рецитаторских и спортских активности у раду са децом, васпитачи акценат стављају и на развој музичких способности код наших најмлађих.

Музика помаже деци да се развију, да схвате свет који их окружује, да искажу своја лична искуства, али је пре свега битна њена едукативна улога, с обзиром да подстицајно делује на свеукупан развој детета.

„Наша деца препознају квалитет, ми смо одлучили да у госте позивамо признате и праве уметнике. Прва нас је посетила оперска дива Драгана Молес, а сарадњу ћемо наставити и са другим уметницима, изјавила је директорица Установе Светлана Митић. Васпитачи предано раде на креирању музичког укуса наших најмлађих чланова друштва и зато су сви уживали на концерту светски признате уметнице Драгане Молес, истакла је Митићева.

Васпитачи у свакодневним активностима негују љубав према музици, креирају музички укус и настоје да укажу на значај музике за човеков живот и њену моћ да другима представи ко смо ми.