Изборник Затворити

Отварање вртића „СРНА“

Пресецањем врпце и откривањем табле свечано је отворен вртић Срна. Адаптацију и опремање вртића омогућили су Новак Ђоковић фондација и град Ниш.

Вртић се налази на Булевару Немањића и биће места за око 110 малишана који ће бити распоређени у четири васпитне групе. Свечаном отварању вртића присуствовали су глобална директорка фондације Јелена Ђоковић, национална директорка Маја Кремић, градоначелница Ниша Драгана Сотировски и директорица ЈПУ Пчелица Светлана Митић. Нови вртић ЈПУ Пчелица комплетно је опремљен у складу са новим стандардима предшколског образовања у Србији.

„Овај вид сарадње са Новак Ђоковић фондацијом је за нас изузетна част и привилегија, јер се отварањем вртића Срна решава питање већег обухвата деце на територији градске општине Медијана. Велико хвала свима који су помогли да више од сто малишана одраста у безбрижном и подстицајном окружењу“, истакла је директорица ЈПУ Пчелица Светлана Митић.

Глобална директорка фондације Јелена Ђоковић изјавила је да су поносни што могу да кажу да су досањали сан заједно са децом, родитељима, пријатељима и партнерима у вољеном Нишу – отворивши „Срну“ за 110 нових полазника у њиховим првим великим животним корацима.

„Ово је велики дан за нашу Фондацију, јер смо заједно са нашим донаторима, пријатељима и партнерима из целог света, Србије и Ниша створили прави повод за безброј најлепших дечијих осмеха који ће оплеменити будућност овог града“, нагласила је национална директорка фондације Маја Кремић.

Захваљујем Новак Ђоковић фондацији што је посвећена најмлађима којима заједно чинимо велику радост, да одрастају и радују се у уређеном простору, али и родитељима да буду безбрижни за своју децу, изјавила је градоначелница Ниша Драгана Сотировски.

Након свечаног отварања вртића, званице су присуствовале програму који су припремили малишани са својим васпитачима. Кроз официјелни део програма, госте су водили малени водитељи Софија Крстић и Вујадин Стојковић, а њихове другарице припремиле су музички перформанс. Девојчице су гостима делиле колачиће са ликом срне.