Изборник Затворити

„ПЧЕЛИЦЕ“ НА САЈМУ КЊИГА

Сарадњом ЈПУ Пчелица и Нишког културног центра организована је посета сајму књига за децу старијих и најстаријих група из вртића.

Посета сајму књига већ постаје традиција у вртићима „Пчелице“, јер васпитачи знају колико је битно да се деца подстичу да заволе књиге и читање.

„Књиге уче децу мудрости и развијају њихову емоционалну интелигенцију. Деца уче да разликују и именују различита осећања, постају свеснија и својих унутрашњих жеља и мотива. Али, важније од свега је да књиге пружају бескрајно задовољство и забаву“, каже директорица ЈПУ Пчелица Светлана Митић која је иницирала и акцију посете сајму књига.

Деца су уживала на сајму, имали су безброј питања, а издавачи су били одушевљени знањем о књигама које су показали малишани у нишкој хали Чаир. Водећи се чињеницом да библиотеке и дечје читаонице имају своју чаролију, директорица Митић је пре три године почела да оформљава библиотеке у сваком вртићу.

Сада деца уживају у читању, док читају сами или слушају своје васпитаче. Траже наслове који им представљају забаву. А то, каже директорица која је вртићке библиотеке опремила са око три хиљаде наслова, треба да им остане критеријум за избор књиге до краја живота.