Изборник Затворити

Плесом до знања и здравља

Деца нишких вртића, њих 2700 из 26 вртића и 200 васпитача послало је планети, 01. јуна на Међународни дан детета, предивну поруку другарства и љубави.

Тог дана мале пчелице плесале су пети пут на манифестацији Плесом до знања и здравља.

Свечани плес предшколаца почео је пуштањем голубова и разнобојних балона који су се винули изнад нишког стадиона на Чаиру.

Савршен склад, одличан покрет и смисао за плес и игру показали су малишани са својим васпитачима, а награђени су громогласним аплаузом са препуних трибина. Са њима су плесали и певали родитељи, баке, деке, комшије, пријатељи…..

„Ово је круна нашег рада током целе школске године, будући да радимо са малишанима континуирано и да се васпитачи труде да им све време посвете. Деца су спремна и узбуђена, кореографија увежбана и све је спремно“, рекла је директорица ЈПУ Пчелица Ниш Светлана Митић не кријући узбуђење што је на челу Установе која је учинила да тог дана Ниш буде најлепши град на планети.

Овим плесом, кроз 14 добро познатих дечјих песмица, предшколци су се, промовишући здраве стилове живота и свега позитивног што су научили од васпитача, симболично опростили од вртића.

Заједно са децом и васпитачима, стручним сарадницима директорица је послала поруку љубави и мира свим малишанима и њиховим родитељима на целом свету:

Волите своју децу, грлите их и љубите, омогућите им да што више бораве на свежем ваздуху, да расту здраво, да се друже са вршњацима и са одраслима, да их поштују, а ми ћемо их волети истим жаром“.