Изборник Затворити

ПОЧЕТАК ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ У ПЧЕЛИЦИ

Јавна предшколска установа Пчелица спремно је дочекала почетак нове школске године. 26 вртића Јавне предшколске установе Пчелица отворило је врата за 1092 малишана који су се данас први пут одвојили од својих родитеља, окренули нови лист књиге живот и крупним корацима кренули у одрастање.

„Ово је посебан дан за све нас, почетак једног новог раздобља у животу и зато свима желим пуно среће и успеха у свему што раде, да им дани пролазе лагано, да буду срећни, задовољни и да заједно са васпитачима поставе темеље да буду добри ђаци и још бољи људи, пожелела је директорица ЈПУ Пчелица Ниш Светлана Митић успешан почетак школске године свим малишанима.

Припремни предшколски програм ове године уписало је 570 детета. „Ови подаци нас посебно радују, јер је скоро 100 малишана више уписало припремни предшколски програм у односу на прошлу годину. Успели смо у намери да, уз међусобно разумевање и уважавање, покажемо да су ово кључне године за читав њихов живот и да су наши васпитачи урадили одличан посао“ истакла је директорица Митић и подсетила да је тренутно у 26 вртића установе укупно уписано 6479 малишана.

Током летњег распуста васпитачи и запослени у установи, док је број деце која долазе био мањи, реновирали су просторије и опремали за нов почетак. Дворишта су сређивана у оквиру акције Вратимо дворишта деци која ће трајати док сва дворишта не заблистају и постану мирна оаза за одрастање.