Изборник Затворити

Признање „Најбоља медицинска сестра у 2022.години“ Драгани Јанковић

Признање „Најбоља медицинска сестра у 2022.години“ уручена је медицинској сестри превентивне здравствене заштите вртића „Бамби“ Драгани Јанковић за афирмацију професије и допринос струци медицинских сестара предшколских установа Србије.

На свечаној академији у Вршцу, поводом 12.маја, Међународног дана медицинских сестара, осим представнице ЈПУ Пчелица, награду је добило још 11 медицинских сестара из Србије.

Драгана Јанковић аутор је више радова који су презентовани на стручном скупу медицинских сестара и стручном скупу васпитача предшколских установа Србије.

Координатор је пројекта „Национални дан борбе против вршњачког насиља – Дан розе мајица“ од 2018. године у вртићу Бамби, званично представљен као једини циљани и тематски пројекат на тему превенције насиља у предшколским установама Србије.

Координира успешно хуманитарним акцијама помоћи деци хемато-онколошким пацијентима удружења Нурдор, кооридинатор акције „Друг није мета“.

Члан је ужег Тима установе за заштиту деце од насиља, злостављања, занемаривања и дискриминације и члан ширег Тима за професионални развој.

Додели признања присуствовала је и директорица установе Светлана Митић и медицинска сестра превентивне здравствене заштите Анђелија Николић.