Изборник Затворити

Програм ,,Године узлета” и пројекат „Времеплов“

ЈПУ ,,Пчелица” Ниш на челу са директорком Светланом Митић, још једном показује да корача сигурним корацима ка новим Основама програма ,,Године узлета”.

ЈПУ „Пчелица“ је од септембра 2021. године отпочела са имплементацијом нових Основа програма „Године узлета“. Вртић „Панда“ изабран је за једно од језгара промена.

Водећи се стеченим знањима кроз обуку и менторску подршку,  кренули смо са уређењем просторних целина у радној соби.  Изазов за васпитаче односио се на проналажење начина како путем провокације изазвати зачудност и запитаност код деце, у односу на простор. То је био наш заједнички покретач да трагамо за различитим начинима уређења, обогаћивањем простора као подстицаја у развијању квалитетних односа у групи.

Кроз пројекат „Времеплов“ развијали смо код деце позитиван однос према окружењу, већу ангажованост деце, допринели бољој радној атмосфери и уважавању различитих стилова учења. Деца су се осећала добро, прихваћено, препознали своје снаге и могућности, проширивали своја искуства и знања. Сваки дан у нашем вртићу је постао пун изазова и узбуђења – истражујемо, откривамо, сазнајемо, учимо, радујемо се.

На стручној конференцији за васпитаче са темом ,,Грађење односа као подстицај промена васпитно-образовне праксе” која је одржана у Врњачкој бањи, васпитачи вртића ,,Панда” Тања Маринковић и Милица Петровић представиле су  пројекат ,,Времеплов”.

Конференцији су присуствовали и васпитач-одговорно лице вртића ,,Пандa” Весна Ђурковић, васпитачи Милица Митић и Тамара Ћирић. Похвале за изузетно залагање, одговорност, истрајност и посвећеност, су показатељ да смо на добром путу и да са великим ентузијазмом настављамо даље са новим идејама и пројектима.