Изборник Затворити

Савиндан у „Пчелици“

Нишки предшколци прославили су своју славу, Светог Саву, баш како доликује њиховом узрасту. Око 6000 малишана нишке предшколске установе показало је шта зна о Светом Сави. Слава Свети Сава прослављена је и у свих 26 вртића ЈПУ Пчелица Ниш приредбама, рецитацијама и глумом. Васпитачи су за обележавање славе у част првог српског архиепископа и просветитеља месецима вредно радили са децом и посебну захвалност су исказали родитељима који су им, као и увек, помагали у реализовању идеја.

Као и сваке године, директорица ЈПУ Пчелица Светлана Митић честитала је школску славу свима који славе, посебно њеним предшколцима.

„Брига о најмлађима, учење и образовање наши су главни циљеви које остварујемо успешно захваљујући стазама које нам  је утабао највећи српски просветитељ Свети Сава. Нека вам дух светосавља који је чуван у нашем народу и у најтежим временима, буде звезда водиља“, поручила је Митићева честитајући свима Савиндан.

Директорица Митић пожелела је и колегама да буду истрајни у борби да наше најмлађе изведу на прави пут и да, без обзира на искушења, никада не одустану од правих животних вредности.