Изборник Затворити

СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА

Таленат васпитача и деце, креативност и љубав према деци и послу којим се баве, презетовани су на Свечаној академији Јавне предшколске установе Пчелица Ниш.

Место више тражило се у сали Позоришта лутака одакле су одзвањали аплаузи одушевљења и подршке за све оно што се током целе године ради са децом у свих 26 вртића ЈПУ Пчелица.

Свечаној академији поводом обележавања Дана установе, на којој је приказан само део бројних талената наших малишана, присуствовао је и градоначелник, као и представници локалне самоуправе и градских установа и институција.

Академију је отворио хор Установе Златне пчелице, приказан је филм о протеклих годину дана у Установи, малишани из вртића Плави чуперак извели су представу Зона Замфирова, а Ивин денс су одиграле девојчице из вртића Петар Пан. Изненађење вечери биле су васпитачице из вртића Цврчак и Петар Пан које су глумиле знамените жене Србије, Царицу Милицу, Чучук Стану, Милунку Савић и Десанку Максимовић.

„Васпитач је талентована личност, а када тако талентовани људи раде са децом њима није тешко да таленте препознају код наших најмлађих и да их негују. Свечана академија је завршница наше школске године, али у Установи постоје бројне манифестације током целе године на којима се промовише све оно што се ради са децом, а ради се много“ изјавила је директорица ЈПУ Пчелица Ниш, Светлана Митић. Она је додала да ће се, током летњих месеци и распуста, сређивати вртићи и дворишта.

На Свечаној академији, пријатељима Установе и свима који су помогли да вртићи буду мирна и подстицајна оаза за одрастање, директорица Светлана Митић уручила је признања.