Изборник Затворити

УСКРС У „Пчелици“

У сусрет једном од највећих хришћанских празника, Ускрсу, деца и васпитачи ЈПУ „Пчелица“ потрудили су се да освеже и оплемене простор у ком бораве свакодневно, уживајући у различитим ликовним техникама, испољавајући своју маштовитост и  кративност и на тај начин упознају се са значајем предстојећих празника.

Како би деци дочарали лепоту ускршњих празника,  у свим васпитним групама организоване су активности са циљем да деца упознају обичаје који су везани за празник и да кроз све активности подстакну дечију креативност и интересовање.

„Пролеће је у нашим вртићима повод за раздраганост и срећу. Лепо време и бројни празници упосле вредне ручице малених пчелица, а међусобна љубав васпитача и деце и њихова машта и креативност створе уметничка дела каква се могу видети само у вртићима. Тако је ових дана, у недељи која претходи Ускрсу. Шаренило, јаја, украси, дечје радости, корпице, пилићи, зечићи и све сто симболизује овај велики празник. Традицији и народним обичајима придајемо велики значај у нашим вртићима, а све је то прилагођено њиховом узрасту, изјавила је в.д директорица ЈПУ „Пчелица“ Светлана Митић

Вртићи су организовали ускршње изложбе на којима су родитељи видели уметничка дела њихових малишана.